Lezing en interview met Jonny Steinberg op 16 maart - locatie Amnesty International

Een gesprek over toekomstdromen, xenofobie in Zuid-Afrika en vluchteling zijn op het Afrikaanse continent! Onvermoeibare zoektocht naar de kans op een beter leven

 

Auteur Jonny Steinberg wordt geïnterviewd door journalist/auteur/programmamaker Frénk van der Linden over zijn roman Een man van Goede Hoop - Een moderne Afrikaanse odyssee

Als de Somalische  Asad  Abdullahi acht jaar oud is wordt zijn moeder voor zijn ogen gedood door rebellen. Negentien jaar later woont hij in Blikkiesdorp, een beruchte township in Kaapstad. Daar vertelt hij zijn aangrijpende verhaal aan  journalist Jonny Steinberg.

 

Als jongen zwerft  Asad door zuidoostelijk Afrika, overgeleverd aan de gunsten van verre familie en grillige  vreemden. Onvermoeibaar zoekt hij naar zijn kans op een beter leven. Het leidt hem naar Zuid-Afrika, dat echter niet alleen rijker, maar ook gewelddadiger en xenofober is dan hij zich had kunnen voorstellen.

Steinberg vertelt het verhaal van Asad, maar onderzoekt ook hoe dat tot stand komt. Welk verhaal vertellen we over onszelf? Hoe verhouden herinneringen zich tot de werkelijkheid? Zo laat Een man van Goede Hoop een intens menselijke strijd zien: het vallen en opstaan van een man met de onverzettelijke wil om iets van het leven te maken.

 

Locatie: Amnesty Huis, Keizersgracht 177, Amsterdam!!!
Datum: 16 maart 2017
Tijd: 20.15 uur, zaal open: 19.45 uur
Reserveren: evenementen [at] zuidafrikahuis [dot] nl
Toegang: € 12,50

Zuid-Afrikahuis    Keizersgracht 141-C    1015 CK Amsterdam Nederland    tel: +31-20-6249318    fax: +31-20-6382596